Новини

Спортсменам клубів дозволили виїжджати за кордон на матчі

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України під час дії воєнного стану. Цими змінами визначено особливості пропуску спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, тренерів зі складу національних збірних команд України тощо.

Читайте також: Прийом заявок на допомогу від міжнародних організацій призупинили: коли виплатять кошти?

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Відтак, пропуск спортсменів здійснюється за наявності підтвердних документів та за умови виконання правил перетину державного кордону.

Підтвердними документами для осіб, які входять до складу національних збірних команд, є рішення Мінмолодьспорту щодо їх включення до спортивного заходу.

Для осіб, які входять до складу команд спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту, – лист Міністра молоді та спорту.

Спортсмени можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 днів, але не менше строку проведення спортивного заходу. Строк перебування за кордоном може бути збільшений у разі, коли спортсмени після завершення спортивного заходу братимуть участь в іншому спортивному заході згідно з листом міністра молоді та спорту.