Новини

Снігопад у Чернігові: на вулицях міста працює 20 одиниць техніки

Із опівночі 14 грудня Чернігів знову засипає снігом. Завірюха триватиме у місті близько доби. Пік снігопаду очікується пополудні із 12 до 15 години.

За інформацією КП «АТП-2528», вночі у місті на очищення доріг, тротуарів, переходів , зупинок громадського транспорту виїхали 9 машин і 9 тракторів та 1 навантажувач виїхали о 2 годині ночі. До 7 ранку комунальники провели перше очищення основних транспортних магістралей.

Читайте також: Пошкодження мережі: у Чернігові без електрики близько 3 тисяч мешканців

Із 5 ранку – 43 прибиральники та 12 чоловік дорожників створюють прийнятні умови перебування на зупинках і переходах.

Станом на 9 ранку працює вся наявна у підприємства техніка: 11 тракторів і 9 машин.

Всього задіяно на розчищенні снігу від АТП-2528 – 83 працівники.

Комунальники зазначають, що основне очищення доріг у Чернігові розпочнеться з 22 години. Тож просять водіїв не паркувати  автомобілі на ніч на вулицях, аби комунальна техніка змогла прибрати сніг.

В Управлінні ЖКГ міської ради нагадують, що чищенням та прибиранням доріг займається комунальне підприємство “АТП-2528. Спочатку посипаються і чистяться магістральні автошляхи та дороги з маршрутами громадського транспорту. Після цього спецтранспорт переходить на менш завантажені вулиці.

Прибирання скверів, парків, бульварів і зелених зон здійснює КП “Зеленбуд”. Двори та прибудинкові території розчищаються управителями багатоквартирних будинків.

Підприємці та інші суб’єкти господарювання забезпечують чищення від снігу та посипання прилеглої території.