Новини

Що робити, якщо дитина не любить математику: ГДЗ та інші хитрики

Чим раніше дитина полюбить математику, там легше їй буде навчатися в школі. Краще прищепити любов до точних наук ще у початковій школі, оскільки далі надолужити згаяне буде набагато важче. Щоб урок математики не приносив дитині зайвого стресу, потрібно залучити ГДЗ, мультфільми, ігри та інші засоби. 

Знайти розв’язники в інтернеті можна за запитом ГДЗ з математики за 4 клас. Вони знадобляться:

  1. Для успішного виконання домашніх завдань. Часто школярі ненавидять математику через важку домашку. Вона відбирає багато часу та змушує понервувати. 30 хвилин — і готово — саме так можна описати процес виконання ДЗ за допомогою розв’язників. 
  2. Самоперевірки. Навіть відмінники переживають, коли не знають, чи правильно зроблені уроки. Якщо у батьків немає часу на перевірку, виручають готові домашні завдання.
  3. Вивчення пропущених тем. Деякі теми з математики можна «наздогнати» без репетиторів. Для вивчення теорії доцільно використовувати підручники, а для практики — ГДЗ.

Розв’язники позбавляють учнів від зайвого інтелектуального навантаження і дозволяють подивитися на математику під іншим кутом. Замість страшної та заплутаної науки можна побачити цікаву та структуровану. 

Не тільки ГДЗ розв’язують шкільні проблеми з математикою. Є інші ефективні засоби та «лайфхаки».

Математика у реальному житті
Дітям цікаво рахувати реальні предмети, а ще краще — гроші. На відміну від уявних яблук та книжок зі справжніми речами мати справу набагато приємніше. 

Наприклад, дитині можна доручити перерахувати:

  • Місткості з крупами на кухні,
  • книги у домашній бібліотеці,
  • сірники у коробці,
  • предмети одягу у гардеробі.

А продемонструвати принцип виконання арифметичних дій реально за допомогою монет та паперових купюр.

Практика з додавання та віднімання можлива у магазинах, кафе або дитячих кімнатах. 

Математичні ігри на ПК або смартфон
Далеко не всі мобільні та комп’ютерні ігри мають виключно розважальний характер. В мережі можна знайти величезну кількість математичних ігор, під час проходження яких неможливо обійтися без логіки та здобутих у школі знань. 

В іграх доводиться виконувати приклади на додавання, віднімання, ділення та множення. Наприкінці кожного рівня учневі дістаються приємні бонуси, тому завжди присутня мотивація.

Підтримка і ще раз підтримка
Не варто сварити дитину за погані оцінки з математики. Виправити ситуацію це навряд чи допоможе, зате викличе неприємні стійкі асоціації з навчальною дисципліною. Краще на власному прикладі показати, що математика — це важко, але цікаво.

Можна раз на тиждень влаштовувати математичні змагання для всієї сім’ї або ж дарувати мініподарунки за кожну отриману дванадцятку чи похвалу від вчителя. 

Якщо ситуація погіршується і математика стає «ворогом», варто звернутися по допомогу до професійного репетитора або записати дитину в онлайн-школу з математичним ухилом. Головне — обрати педагога або навчальний заклад з підходом, адаптованим до інтересів молодшокласника.