Новини

Ще два пункти масової вакцинації від Covid-19 відкриють у Чернігові

У Чернігові відкриють ще два пункти масової вакцинації населення від коронавірусу. Їх розташують у двох найбільших чернігівських торгово-розважальних центрах: у “ЦУМі” та “Голлівуд”.

 Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на брифінгу в міській раді.

Центри вакцинації працюватимуть у вихідні. Якщо будуть бажаючі вакцинуватися у робочі дні, то це питання також розглянуть.  В обох пунктах використовуватимуть китайську вакцину CoronaVac.

Читайте також: В Україні за добу підтвердили 244 випадки COVID-19

У ТРЦ «ЦУМ»  пункт вакцинації облаштують на 1-му поверсі, відведена площа – 160 м2, забезпечена всіма необхідними засобами, зручна навігаційна система, інтернет тощо. Вакцинацію тут розпочнуть вже з цієї суботи, 10 липня.

У ТРЦ «Голлівуд» локація для проведення щеплень теж буде розташована на 1-му поверсі, біля сцени, площа – 220 м2, забезпечена необхідними засобами.

Відкриття додаткових пунктів вакцинації збільшить кількість вакцинованих і знизить кількість захворюваності, зазначають у мерії.

Наразі в усіх поліклініках міста працюють кабінети, де можна зробити щеплення. У першому корпусі другої міської лікарні працює два кабінети щеплення, у другому корпусі лікарні також два. У четвертій лікарні – один. І у поліклініці третьої лікарні теж працює кабінет вакцинації.

Окрім того, у місті працює шість виїзних бригад, які проводять щеплення у трудових колективах. Маломобільні групи населення обслуговуються на дому. Для того щоб отримати щеплення, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або на ресурс Дія.