Новини

СБУ викрила у Чернігові інтернет-агітатора

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернігівській області викрила жителя Чернігова, який системно дестабілізував інформаційний простір регіону, поширюючи через соціальні мережі сепаратистські матеріали.

Повідомляє прес-група Управління СБУ у Чернігівській області.

За матеріалами слідства, інтернет-агітатор, розміщував в російських соцмережах матеріали із закликами до силового захоплення влади в країні. Більшість публікацій агітатор брав з пропагандистських пабліків, у т.ч. тих, що просувають ідеї «русского мира» та агресивну риторику РФ.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської діяльності.          

СБУ продовжує системно викривати мережі російських інтернет-агітаторів. Тільки за останні три місяці кіберфахівці Служби безпеки України викрили 21 інтернет-агітатора, які за завданням російських спецслужб намагалися дестабілізувати ситуацію та створювали панічні настрої в суспільстві.

Зокрема, такі агітатори діяли в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому, Конотопі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Жашкові, Чернігові та у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Загалом за період дії карантинних заходів кіберфахівці СБУ заблокували понад 2,7 тисячі спільнот з більш ніж мільйонною аудиторією, викрили 393 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію COVID-19.