Новини

Сьогодні – Всесвітній день боротьби проти раку

4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку (World Cancer Day). Цей захід щорічно організовує Міжнародний протираковий союз (International Union Against Cancer, UICC) з 2005 року. У деяких країнах дата отримала назву Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями.

У цей День небайдужі привертають увагу суспільства до цієї глобальної проблеми, нагадують про те, наскільки небезпечні і поширені зараз онкологічні захворювання.

Варто відзначити, що кожен рік, починаючи з 2008 року, Всесвітній день боротьби проти раку проходить під певною темою. В 2016-2018 роках цей День відзначали під гаслом «Ми можемо. Я можу». Тема 2019 року: «Я є і буду». 4 лютого людям пропонують зробити колективні або індивідуальні заходи з полегшення тягаря раку.

На даний момент вже відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючи елементарні норми здорової поведінки, такі як: огорожу доступу до куріння дітей, боротьба з курінням як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика й увага до власного здоров’я.