Новини

Сьогодні відбудеться друга сесія Чернігівської міської ради VIII скликання

Сьогодні, 1 грудня, депутати Чернігівської міської ради 8 скликання зберуться на своє друге пленарне засідання. У порядку денному близько 40 питань. Більшість із них – технічні. Йдеться про прийняття та внесення змін до діючих цільових Програм , які передбачають  підтримку окремих напрямків діяльності та розвитку міста.

Це так звані базові орієнтири , які прогнозують перспективи розвитку окремих галузей, соціальних та економічних напрямків роботи. Загалом 23 проєкти рішень із 40-ка  стосуються саме цільових програм. Також вноситимуть зміни до рішення ” Про місцеві податки”, аналізуватимуть бюджет за 9 місяців 2020 року .

 Визначатимуть умови оплати праці міського голови  та секретаря. А також прийматимуть  регламент  Чернігівської міської ради 8 скликання. Це, образно кажучи,  ” місцева Конституція” за якою надалі і працюватиме депутатський корпус 8 скликання.

Про бюджет наступного року будуть говорити лише абстрактно. Приймати основний кошторис міста на 2021 рік планують на 3-му пленарному засіданні, які попередньо заплановане на 24 грудня.