Новини

Ринок праці на Чернігівщині: які професії найбільш затребувані?

Більше 4 тисяч працевлаштованих за 7 місяців. Ще 361 особу залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 653 – скеровано на професійне навчання. Такі підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом січня-липня 2022 року. Загалом же з початку року її послугами скористалися 24,5 тис. безробітних, що перебували на обліку.  Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Читайте також: У Чернігові виплатять матеріальну допомогу власникам пошкоджених приватних будинків. Як отримати компенсацію?

За її словами, попит на робочу силу суттєво скоротився внаслідок часткового або повного зупинення бізнесу через воєнну агресію. За 7 місяців поточного року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості 5,7 тис. вакансій, що майже удвічі менше, ніж за відповідний період минулого року. Найбільше пропозицій було у сільському господарстві, на підприємствах переробної промисловості та в сфері торгівлі.

Станом на 1 серпня в області налічувалось 12,6 тис. безробітних. На кожне вільне робоче місце претендувало 25 осіб проти 11-ти  рік тому. Наразі попитом у роботодавців користуються кваліфіковані робітники з інструментом, а саме: електромонтери, електрогазозварники, слюсарі, механіки, швачки. Також затребувані робітники з обслуговування устаткування та машин, а це водії, токарі, електрики, оператори заправних станцій, машиністи екскаватора, трактористи. Існує попит і на професіоналів – потрібні провізори, інженери, лікарі, економісти, сестри медичні, фельдшери, бухгалтери, фармацевти. Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, робітники з комплексного прибирання будинків, двірники, вантажники, сторожі.