Новини

Рятувальники та поліцейські у Чернігові перевірили місця продажу піротехніки

У Чернігові рятувальники спільно з співробітниками Національної поліції провели перевірку місць офіційного продажу піротехнічних виробів, поспілкувалися з адміністрацією, продавцями та покупцями. Про це повідомили в У ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: У Чернігові під час пожежі житлового будинку загинуло двоє чоловіків

Інспектори перевіряли документацію та товари на відповідність їх вимогам законодавства та нагадували, що у Чернігівській області запроваджено заборону на продаж і використання певних піротехнічних засобів протягом дії воєнного стану. Під заборону потрапляють феєрверки, салюти та петарди усіх класів.

Також фахівці роз’яснили правила безпеки при експлуатації найпростіших піротехнічних засобів – хлопавок та бенгальських вогнів, їх різновиди, умови зберігання та утилізації. Зокрема, треба пам’ятати, що вміст хлопавки вилітає з корпусу під тиском, тому заборонено направляти її в обличчя та освітлювальні прилади. Хлопавки не можна використовувати поблизу відкритого вогню, свічок тощо, адже це призвести до загоряння конфетті або серпантину. Бенгальські вогні найкраще використовувати на відкритому повітрі, щоб убезпечити себе від потрапляння іскри на предмети побуту.