Новини

Рада повернула військовим доплату у 30 тисяч гривень: подробиці

Верховна Рада повернула військовим доплату у розмірі 30 тисяч гривень. Відповідний законопроєкт № 8312 10 квітня підтримало 277 депутатів.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

“Рада повернула 30 тисяч доплат військовим! “За” проголосували 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану”, — написав він у Телеграм.

Гончаренко наголосив, що доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським.

Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану.

“Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану. Важливо! Доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським. Нарешті справедливість відновлена! Добилися цього”, – додав парламентар.

Водночас, як уточнив нардеп Ярослав Железняк, ухвалене нардепами рішення передбачає повернення надбавку захисникам шляхом економії на скорочені зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат).

“І тут головне, щоб повернення надбавок спрацювало: скоріш за все потрібно змінювати бюджет, обмеження на зарплати до 10 мінзарплат це дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд грн. Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули. Поки правильно буде: “грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ/ДП обмежили до десяти розмірів мінімальної заробітної плати”, – зауважив Железняк.

Нагадаємо, з 1 лютого порядок виплат премій військовим було змінено. Новий порядок передбачав, що виплати залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань. Зокрема, надбавку в 100 тисяч гривень виплачуватимуть усім, хто виконує бойові завдання на передовій, а 30 тисяч отримуватимуть ті, хто працює на фронті, але не бере участі в боях. Головна причина зміни порядку – справедливість та економія, пояснив міністр оборони Олексій Резніков.