Новини

Прикордонники та бійці ЗСУ збили три шахеда на Сіверщині

Прикордонники та військовослужбовці ЗСУ в ніч на 4 червня знищили 3 БпЛА типу «Шахед» на Сіверщині. По ще одному було влучання, очікується підтвердження збиття.

Про це повідомляє ОК “Північ”.

Читайте також: Близько 30 вибухів: російські окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Чернігівщини

За інформацією Держприкордонслужби України, дрони знищили як тільки ті перетнули державний кордон.

Щільним вогнем із наявного озброєння військовослужбовці знешкодили один смертоносний шахед у небі над Чернігівщиною та ще один над Сумщиною.

Також наразі тривають пошукові заходи можливого місця падіння третього безпілотника, який попередньо зазнав вогневого ураження та упав у лісосмузі, пролетівши ще кілька сотень метрів.

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які використовує російська армія задля атак на територію України, несуть приблизно 40 кілограмів вибухівки і літають зі швидкістю в середньому 180 км/год. Вони спричиняють потужну вибухову хвилю і велику кількість дрібних уламків.

Розпізнати наближення дрона Shahed-136 можна за характерним звуком під час польоту – коли вони наближаються, їхній мотор видає гучний звук, схожий на роботу двигуна мопеда.

Тож під час повітряної тривоги просять всіх проходити до укриттів.

Нагадаємо, вночі 4 червня російські окупанти знову атакували Україну безпілотниками та крилатими ракетам. По військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури випустили 5 іранських ударних БпЛА «Shahed-136/131» з Брянської області, а також 6 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 – випущені із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспію.

Сили ППО знищили чотири крилаті ракети та три ударні дрони.