Факт-новини: оперативні сюжети

Протест торф’яників Чернігівщини

Featured Video Play Icon

Акцію протесту під стінами Чернігівської ОДА провели у понеділок працівники Смолинського та Ірванцівського торфозаводів, які знаходяться на Чернігівщині. Вони не задоволені керівництвом ДП “Чернігівторф”, якому підпорядковуються ці два підприємства.

Працівники  торфозаводів уже виходили на точно таку ж акцію трохи більше року тому – тоді вдалося домогтися відставки в. о. директора “Чернігівторфу” Іллі Рокоче. І от знову.

Протестуючим доволі швидко вдалося потрапити до облдержадміністрації, де пізніше до них приєдналися голова ОДА Андрій Прокопенко та директор ДП “Чернігівторф” Петро Слуценко зі своїм заступником. Керівники державного підприємства звинувачення у свій бік відкинули, в тому числі і те, що кошти з заводів, перераховані як ПДВ, пішли на зарплату директора “Чернігівторфу”. На зарплату пішло всього 15 тис. грн. при заборгованості  1,2 млн. грн.

Після тривалих взаємних звинувачень обох сторін, які так ні до чого не привели, Андрій Прокопенко вирішив завершити зустріч, пообіцявши поспілкуватись з т.в.о. Міністра енергетики України Ольгою Буславець. А якщо буде потрібно – то і з прем’єр-міністром. Натомість представники торфових заводів заявили, що якщо спілкування з посадовцями не принесе користі, або рахунки підприємств буде заблоковано, вони влаштовуватимуть більш масштабні акції протесту, можливо зі страйками і перекриттям доріг.