Новини

Прокладав газову трубу, натомість пошкодив водогін: чому жителі Зарічного нині без води?

20.08.2024 о 19:00 годині було перекрито водопостачання в с. Зарічне, повідомляють у Чернігівводоканалі.

Причина – пошкодження водопровідної мережі при проведені земляних робіт приватною особою – власником будинку №38 по провулку Дьошина в с. Зарічне.

У повідомленні КП “Чернігівводоканал” йдеться:

Пошкоджений водопровід Д65 мм з якого підключені будинки №34, 36, 38, 40, 42 по провулку Дьошина в с. Зарічне на балансі КП «Чернігівводоканал» не перебуває і не обслуговується.
Запірна арматура Д50 яка перекриває вище вказаний водопровід в неробочому стані через що, без водопостачання залишився все с. Зарічне.

Зазначений водопровід та запірна арматура на ньому є спільною власністю мешканців житлових будинків, які до нього приєднані. Відповідно до пункту 2 розділу ІІ «Правил користування системами централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення в населених пунктах України», від 27.06.2008 № 190 (далі-Правила)- Мережі водопостачання та водовідведення споживача експлуатуються та обслуговуються споживачем. Обслуговування мереж споживача може здійснюватися виконавцем послуги з централізованого водопостачання / централізованого водовідведення на умовах окремого договору.

Враховуючи вищевказане, проведення відновлювальних ремонтних робіт на водопроводі біля будинку №38 по провулку Дьошина в с. Зарічне можливо лише після письмового звернення його власників до КП «Чернігівводоканал» та за рахунок його власників.

На підпримстві просять звернути увагу на те, що аварійна ситуація, яка виникла з вини власника будинку №38 по провулку Дьошина в с. Зарічне, жодним чином не пов’язана з відключенням, яке проводило КП “Чернігівводоканал” на минулому тижні в селищі Зарічне. Причиною відключення водопостачання є виключно порушення правил ведення земляних робіт власником будинку.

Телефон для довідок 0 800 50 5051.