Новини

Президент України нагородив “Золотою зіркою” бійців, які обороняли Чернігівщину

У Маріїнському палаці в Києві 14 липня Президент України Володимир Зеленський вручив 14 орденів “Золота Зірка” військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин загиблих захисників, удостоєних цього звання посмертно. В тому числі звання Героя України присвоїли двом бійцям, які обороняли Чернігівщину та сам Чернігів. Про це йдеться на  офіційному сайті глави держави.

Читайте також: На Чернігівщині рашисти облаштували схрон та залишили розтяжку

Орденом “Золота зірка” та звання Героя України отримав командир мотопіхотної роти, старший лейтенант Артур Кравченко, який брав активну участь у бойових діях у населених пунктах Чернігівської області. Під час обстрілу з боку російських військ у березні цього року в районі населеного пункту Буди на Чернігівщині він попри перевагу противника завдав суттєвих втрат ворогу й зупинив його просування. Тоді бійця було поранено у бою, проте він зміг виконати бойове завдання.

Посмертно нагородили командира танкової роти, старшого лейтенанта Максима Білоконя, екіпаж якого в лютому цього року на Чернігівщині знищив танки та іншу техніку противника разом з особовим складом. 26 лютого Максим зупинив атаку ворога вже у передмісті Чернігова, підбивши три танки окупантів. У той же вечір під час танкової дуелі на околицях Чернігова боєць отримав поранення, які були несумісні з життям. Орден “Золота зірка” з рук Верховного Головнокомандувача ЗСУ отримали родичі Максима.