Новини

Понад 600 безробітних Чернігівщини пройшли навчання за сертифікатами

У поточному році професійне навчання за сертифікатом від служби зайнятості проходили понад 600 безробітних області.

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, вчилися на кухарів, швачок, манікюрників, водіїв тролейбуса, трактористів-машиністів, електромонтерів, операторів котелень.
Сертифікат на навчання гарантує оплату вартості навчання в розмірі, що не перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на сьогодні це понад 30 тис. грн). І це лише одна з вагомих переваг професійного навчання за направленням служби зайнятості.

Читайте також: Вибухотехніки поліції знешкодили два артилерійські снаряди, знайдені біля села на Чернігівщині

Серед інших – це:

-широкий вибір професій та навчальних програм (Центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості пропонують на вибір 95 робітничих професій та 400 освітніх програм;
-гнучкі форми навчання (за очною (денною, вечірньою), дистанційною, індивідуальною, дуальною формами здобуття освіти або шляхом їх поєднання; онлайн або офлайн);

-стислі терміни навчання (до 10 місяців);

-гарантія працевлаштування (навчання організовується за затребуваними на ринку праці професіями, під гарантоване працевлаштування або під самозайнятість).

-оплата місця проживання та відшкодування витрат за проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку (у разі потреби).

Окрім того, за безробітним на час професійного навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю у розмірах і в строки, встановлені відповідно до законодавства.