Новини

Пологовий будинок у мініатюрі. Результати проєкту по термомодернізації будівлі

У Чернігівському пологовому будинку облаштували макет будівлі головного корпусу закладу за результатами впровадженого енергоефективного проєкту за підтримки Проєкту GIZ.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Будівлю пологового будинку для реалізації проєкта було обрано не випадково.

Окрім  високих показників енерговитратності, заклад характеризується значним соціальним значенням. Це найбільший заклад Чернігівської області з обслуговування жінок, породіль та новонароджених дітей. Річна кількість відвідувачів закладу 204 тис. осіб, загальна кількість ліжок 200 одиниць. Щороку у закладі з’являється на світ близько 2800 новонароджених, з яких 1600 – діти мешканців міста та 1200 – жителів інших населених пунктів області.

У рамках пілотного проєкту було виконано роботи з утеплення стін, перекриття підвалу та цоколю,  замінено вікна та двері, встановлено 4 ІТП, проведено балансування системи опалення, утеплено трубопроводи систем опалення та гарячого водопостачання,  модернізовано систему зовнішнього освітлення. На реалізацію проєкту місто отримало  300 тис. євро грантових коштів GIZ. Загальна вартість  проєкту становила більше 26 млн грн.   Впроваджений проєкт дозволяє знизити споживання тепла  закладу щонайменше на 35%.