Новини

Поліція закликає батьків посилити контроль за дітьми під час карантину

Ювенальна поліція закликає батьків слідкувати за тим, що робитимуть їхні діти під час тритижневого карантину, що пов’язаний із можливим поширенням коронавірусу в Україні.

Разом із тим, поліція нагадує батькам про те, що карантин – це не тільки медико-санітарні заходи, а це й заходи безпеки. Тому закликають батьків посилити контроль за дітьми, які залишаються вдома самі.

Пам’ятайте, що за невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів відповідальності.

Зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти залишаються вдома без нагляду дорослих. Ось тут дитина і повинна чітко усвідомити: є речі, яких робити не можна за жодних обставин.

Наприклад, відчиняти двері незнайомцям, розповідати третім особам, що вона сама вдома. Нагадайте дітям, що не можна гратися з електропобутовими приладами та газовою плитою.

Залиште дитині список важливих номерів телефонів (родини, близьких, сусідів тощо), до яких можна подзвонити в екстрених ситуаціях. Ба більше, поясніть їй що таке ці екстрені ситуації.

Поліція Чернігівщини радить батькам розпланувати з дитиною її день. Визначити, коли школяр має поїсти, коли виділити час на самостійне навчання, а коли й пограти на гаджетах чи виконати хатню роботу. Постійно тримайте зв’язок з дитиною.