Новини

Платники Чернігівщини у січні сплатили до бюджетів 1,5 мільярди гривень податків

У січні 2024 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,5 млрд грн податків та зборів.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

Читайте також: Бомба на подвір’ї: поліцейські Чернігівщини знешкодили бойову частину російської ФАБ-500

До державного бюджету спрямовано більше половини надходжень (799 млн грн). У порівнянні з січнем минулого року серед бюджетоформуючих платежів загального фонду державного бюджету зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 9,1 % (+26 млн грн),   податку на прибуток – в 3 рази (+9 млн грн), податку та збору на доходи фізичних осіб – на 1,5 % (+3,5 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 731 млн грн податків та зборів. Минулорічний рівень перевищено по податку на доходи із заробітної плати найманих працівників – на 18,1% та від надання майна в оренду (в т.ч. земельних паїв) – на 17,8 %, по єдиному податку від підприємців – на 76,2 % та від сільгоспвиробників – на 7,1 %, по збору за спецвикористання лісових ресурсів – на 11,9 %, по акцизному податку від реалізації підакцизних товарів – на 21,5 %, по платі за ліцензії на певні види господарської діяльності – на 9,4%, по податку на прибуток – в три рази та по транспортному податку – в два рази.

Окрім податків, платники Чернігівщини у січні 2024 року спрямували до державних фондів 755,5 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.