Новини

Платники Чернігівщини поповнили бюджети на 9,7 мільярдів гривень

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків за січень-червень 2021 року сплачено майже 6,7 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 1,5 млрд грн або на 30 % більше за факт надходжень відповідного періоду минулого року, та близько 3 млрд грн єдиного внеску (на 20 % або на 503 млн грн більше минулорічного показника).

До державного бюджету спрямовано близько 3,3 млрд грн, що становить 49 % сплачених податків за цей період. Значна частина надходжень до держбюджету забезпечена від сплати податку на додану вартість – 1,3 млрд грн, податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 991 млн грн, рентних платежів за користування природними ресурсами – 415 млн грн та податку на прибуток – 444 млн гривень.

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 3,4 млрд гривень. Факт минулого року перевищено на 19,7 % за рахунок збільшення сплати по бюджетоформуючих податках: податку на доходи фізичних осіб – на 21 %, податку на прибуток – на 94 %, плати за землю – на 16 % та єдиного податку з підприємницької діяльності – на 12 %.

Близько 3 млрд грн надійшло від сплати єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування.