Новини

Переправляли ухилянтів за кордон: на Чернігівщині судитимуть злочинну групу

Поліцейські завершили досудове розслідування та передали прокурору  Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо злочинного угруповання, яке за гроші переправляло до країн Європи чоловіків, що ухиляються від мобілізації.

Про це повідомляє поліція області.

Правоохоронці встановили, що злочинна група в період з лютого по липень 2023 року переправила за кордон 13 чоловіків призовного віку, які ухилялись від мобілізації.

Читайте також: З авіації, мінометів та АГС: окупанти завдали чергового удару по громадам Чернігівщини

Зловмисники за винагороду у сумі 3000-4000 доларів США вносили ухилянтів до телекомунікаційної системи «Шлях» в якості другого водія від товариства з обмеженою відповідальністю.

Ухилянтам надавали транспорт для перетину кордону.

Одночасно злочинці знаходили водіїв, які можуть законно виїжджати за межі України.

Їм пропонували роботу: виїжджати в якості пасажира в автомобілі з водієм, який внесений до телекомунікаційної системи «Шлях».

Після перетину кордону, водії мали забирати гроші та повертатися на цьому ж автомобілі в Україну.

Припинили діяльність злочинної групи співробітники відділу міграційної поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку, відділу кримінального аналізу поліції Чернігівщини та оперативними співробітниками Чернігівського прикордонного загону.

Слідчим слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України. вчинене організованою групою або з корисливих мотивів).

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.