Новини

Пацієнтів з діабетом 1-го типу забезпечать тест-смужками для вимірювання цукру в крові – МОЗ

Держава компенсуватиме пацієнтам вартість медичних виробів за Програмою медичних гарантій. На першому етапі реімбурсація (відшкодування вартості коштом державного бюджету) стосуватиметься тест-смужок для вимірювання цукру в крові у пацієнтів із захворюванням на діабет 1-го типу. Йдеться про 108 867 інсулінозалежних українців.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

Очікується, що отримати тест-смужки можна буде за призначенням (рецептом лікаря) уже восени. Лікар, відповідно від категорії пацієнта (діти, дорослі, вагітні), визначатиме кількість смужок, необхідну пацієнту на місяць.

– Розширення програми реімбурсації дозволяє пацієнтам отримати найкритичніші препарати абсолютно безоплатно, адже вони закуповуються за державний кошт. Дано старт відшкодуванню і медичних виробів. Починаємо з тест-смужок для вимірювання цукру в крові у пацієнтів із захворюванням на діабет 1-го типу, – зазначає міністр Viktor Liashko.

Відповідні документи, які дозволять забезпечити людей медичними виробами коштом Державного бюджету, ухвалені на засіданні Кабміну.