Новини

Патчі як найкращий засіб від набряків, темних кіл та зморшок під очима

Під час покупки продуктів для розв’язання таких проблем, як набряклість під очима, темні кола та тонкі лінії, важливо купувати засоби, спеціально призначені для цієї області. Шкіра тут приблизно на 40% тонша, ніж на інших частинах тіла, що робить її сприйнятливішою до негативних впливів. Патчі під очі — це один із продуктів, який допоможе доглядати таку ніжну шкіру.

За словами експертів, гідрогелеві патчі чудово справляються із завданням зволоження шкіри та боротьби з ознаками старіння. Вони мають компактну форму, яка ідеально підходить для області під очима, і просочені корисною сироваткою. Широкий вибір різноманітних патчів представлений в інтернет-магазині «Ватсонс»: ttps://www.watsons.ua/ru/litso/maski-dlya-litsa/patchi-pod-glaza/c/S20028 

Як діють патчі?

Патчі для шкіри навколо очей не тільки зменшують набряклість і допомагають вам виглядати більш відпочилою, але й насичують шкіру вологою. Косметологи рекомендують шукати продукцію зі зволожувальними, пом’якшувальними та оклюзійними властивостями:

  • Зволожувачі, такі як гіалуронова кислота та ніацинамід, насичують шкіру вологою та роблять її більш пружною, що може уповільнити появу тонких ліній та зморшок. Крім того, ніацинамід покращує тон та текстуру шкіри та підтримує шкірний бар’єр.
  • Пом’якшувальні речовини, такі як тригліцериди та сквалан, заповнюють відкриті простори між клітинами шкіри, розгладжуючи та пом’якшуючи її.
  • Оклюзиви, такі як вазелін та гліцерин, створюють плівку на шкірі, яка утримує вологу.

Також важливо шукати освітлювальні та антивікові інгредієнти у формулах патчів. Для освітлення найкраще підходять вітамін С, екстракт кореня солодки, арбутин та азелаїнова кислота. Щоб впоратися з втратою пружності та тонкими лініями, варто шукати інгредієнт — ретинол.

Як максимально ефективно застосовувати патчі

Обмежень у частоті використання патчів немає, але оптимально — 2 – 3 рази на тиждень. Краще наносити їх вранці того ж дня, коли ви хочете отримати результат. 

Ось як я максимізувати їхні переваги:

  1. Зберігайте у холодильнику. Охолоджені патчі знімають набряклість і зменшують почервоніння краще, ніж за кімнатної температури.
  2. Використовуйте після очищення та нанесення зволожувального тонера. Нанесіть трохи тоніка прямо під очі. Патчі для очей допоможуть йому увібратися на додаток до власної есенції для ще більшої дози зволоження.
  3. Якщо область навколо очей дуже суха і потребує додаткової допомоги, нанесіть півкраплі олії на шкіру безпосередньо перед нанесенням патчів.
  4. Носіть їх від 15 до 20 хвилин. Якщо вони все ще вологі, не соромтеся залишати їх ще довше.
  5. Як тільки ви знімете патчі, відразу нанесіть крем для очей, щоб закріпити ефект.

І ще один секрет: якщо вам подобається вранці натискати кнопку повтору будильника, тримайте патчі поруч із ліжком. Нанесіть їх, коли будильник спрацює вперше. До моменту підйому їх можна зняти і приступити до свого звичного догляду за шкірою.