Новини

Ошукала рідних військовополоненого на майже 150 тис грн: жінці з Чернігівщини повідомили про підозру

Пообіцяла родичам військовополоненого за винагороду допомогти встановити його місце знаходження. Уродженці Чернігівщини, яка  шляхом обману заволоділа грошовими коштами родичів військовополоненого, повідомили про підозру (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Читайте також: Перерахував за неіснуючий двигун 60 тисяч гривень: шахраї ошукали чернігівця

За даними слідства, уродженка Чернігівської області, яка нібито займається обміном військовополонених, запропонувала жінці за винагороду допомогти встановити місцезнаходження військовополоненого чоловіка. При цьому вона представилась співробітницею Міністерства оборони України. Також вона пообіцяла своє сприяння у внесенні його до списків військовополонених для обміну в найкоротший час.

Потерпіла упродовж травня-червня 2023 року шість разів передала підозрюваній гроші на загальну суму близько 150 тис грн. Після цього жінка перестала виходити на зв’язок та витратила гроші на власні потреби.

В ході слідства з’ясувалося, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку. Її засуджено до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі вирок суду не набрав законної сили.

Досудове розслідування здійснюється Шевченківським управлінням поліції ГУ Нацполіції в місті Києві.