Новини

Опалювальний сезон розпочався. Але тепло отримують не всі

У Чернігові сьогодні, 11 жовтня, розпочався опалювальний сезон. Тепло вмикають для 1284 житлових будинків, 32 шкіл, 9 лікарень та інших об’єктів. Уже протягом доби в приміщення стане комфортніше, повідомляє пресслужба міської ради.

Теплоносій до дитячих садочків та пологового будинку подають ще з 4 жовтня.

Але у восьми бюджетних закладах міста через відсутність природного газу, опалювальний сезон розпочати не можливо. Це – Територіальний центр соціального обслуговування Новозаводського району м. Чернігова, КНП «Сімейна поліклініка» (на Рокоссовського, 47), КНП «Міський стоматологічний центр», Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми та молоддю, дві бібліотечних філії та дитячий садок №66.  Котельню, з якої подають теплоносій до садка, зараз передають з відання управління освіти в цілісний майновий комплекс, який орендує в міста і для якого закупає газ АТ ОТКЕ.

Проблемне питання місто вирішує за процедурою, рекомендованою профільним міністерством. А саме, сьогодні міська Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій класифікувала неможливість початку опалювального сезону в цих закладах, як надзвичайний стан.  Після цього НАК «Нафтогаз» має забезпечить необхідні ліміти газу.

Коли до цих 8 бюджетних закладів дадуть тепло, поки що не відомо.