Новини

Офлайн чи дистанційка: до 1 вересня батьки мають обрати форму навчання для своєї дитини

Незабаром 1 вересня. В усіх закладах загальної середньої освіти Чернігова продовжують роботу з підготовки до нового навчального року.

Про це інформує управління освіти міської ради.

Упродовж липня експертна комісія, до якої увійшли представники ДСНС, Національної поліції та Держпродспоживслужби, перевірили всі школи. Майже 90% закладів освіти мають найпростіші укриття. Ті ж заклади освіти, де немає  свого укриття, зможуть оперативно перевести дітей у разі сигналу  «Повітряна тривога» до укриттів,  що знаходяться поруч.

Читайте також: У Чернігові почав курсувати новий автобусний маршрут №10

У той же час опитування, яке провели заклади освіти міста, показало що є батьки –  готові до очного навчання  і  ті, хто не наважується відправляти дітей до школи. Окрім того, за попередніми даними, за кордоном на 1 вересня перебуватимуть майже 10 % учнів. Тож, батьки можуть написати заяву про перехід на дистанційну форму навчання.

Зарахування (переведення) на дистанційну форму здійснюється за наказом керівника закладу освіти на підставі особистої заяви одного з батьків. Якщо заяву не можуть подати до школи особисто, можна направити скановану копію аба фотокопію факсом, електронною поштою. У заяві підтверджується наявність в учня умов для дистанційного навчання в синхронному та асинхронному режимах, зокрема доступу до мережі Інтернет, персонального комп’ютера (з можливістю використання засобів аудіо-, відеоконференцзв’язку).

Зарахування (переведення) учнів на дистанційну форму здійснюється, як правило, до початку навчального року або семестру навчання. У закладі освіти створюються класи з дистанційною формою здобуття освіти. Їх наповнюваність визначається відповідно до ЗУ «Про повну загальну середню освіту».