Новини

Обібрав близько 20-ти помешкань: на Чернігівщині поліція затримала серійного крадія

Співробітники кримінальної поліції Ніжинського районного відділу поліції викрили та затримали серійного злодія, що причетний до обкрадання близько двох десятків помешкань ніжинців. Більшість з цих крадіжок зловмисник скоїв шляхом віджиму металопластикових вікон у приватних будинках.

Читайте також: Пролунало 20 вибухів: окупанти продовжують обстрілювати прикордонні райони Чернігівщини

Як повідомили  у секторі комунікації поліції Чернігівської області, 22 лютого до поліції надійшло повідомлення від подружжя з Ніжина, яке виявило зникнення з їх будинку золотих прикрас та грошей.

В ході оперативно-розшукових заходів ніжинські поліцейські за гарячим слідом встановили підозрюваного в крадіжках. Це 36-річний місцевий мешканець, раніше судимий за майнові злочини.

Зіставивши і проаналізувавши результати попередньої оперативної роботи, а також результати експертних досліджень, співробітники кримінальної поліції Ніжинського райвідділу встановили причетність фігуранта до скоєння низки крадіжок з приватних будинків. Зловмисник почав орудувати з середини грудня 2021 року. Діяв за однаковою схемою: проникав до будинку шляхом віджиму металопластикового вікна, швидко забирав найцінніше (гроші та ювелірні прикраси) і тікав.

Під тиском неспростовних доказів підозрюваний зізнався у скоєнні серії крадіжок та дав правдиві свідчення. Частину викраденого майна у нього вилучено.

За фактами крадіжок розслідуються кримінальні провадження відповідно до ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває.