Новини

Новий коронавірус забрав життя 26 людей: які шанси появи в Україні?


Наразі кількість інфікованих новим коронавірусом у Китаї становить 876 осіб. Уперше новий тип вірусу, що спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено 31 грудня 2019 року в Ухані (Китай). 
На сьогодні  кількість жертв коронавірусу 2019-nCoV у Китаї сягнула 26 осіб, повідомляють у МОЗ України.
По одному випадку захворювання підтверджено в Південній Кореї, Тайвані, США, Сінгапурі та Саудівській Аравії, по два – у Японії та В’єтнамі. Кількість хворих у Таїланді сягнула трьох, два випадки інфікування підтвердили в Макао і Гонконгу.
Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель.

«На сьогодні вакцин проти нового вірусу не існує. Головний спосіб боротьби з 2019-nCoV є медико-санітарні заходи та карантин. Вірус 2019-nCoV не володіє високою контагіозністю, оскільки в основному передається від тварин до людини і не дуже пристосований для передачі від людини до людини», – йдеться у повідомленні МОЗ. Втім, Національна комісія охорони здоров’я Китаю підтвердила передавання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.
Ризик завезення смертельного коронавірусу в Україну оцінюють як середній, повідомили в МОЗ. Враховуючи наявну інформацію щодо епідемічного поширення коронавірусної інфекції та наявність прямого авіасполучення з Китаєм – на відповідних санітарно-карантинних пунктах міжнародних аеропортів посилено контроль за пасажирами, які прибувають з Китаю. 
У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що поки не оголошуватимуть надзвичайної ситуації у сфері суспільної охорони здоров’я, яка має міжнародне значення. Натомість, у Китаї відмінили всі масові заходи святкування Нового року, що настає 25 січня.