Новини

Нічна атака дронами: Сили ППО знищили 35 шахедів

У ніч на 8 травня російські окупанти атакували Київщину ударними дронами іранського виробництва «Shahed-136/131». Ворог застосував  35 ударних БпЛА, які атакували з північного напрямку – аеродром сеща (брянська область) – Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Окупанти вдарили з авіації по прикордонним селам Чернігівщини

Силами ППО, у взаємодії з складовими Сил оборони України, знищено усі тридцять п’ять «Shahed-136/131».

Також, близько опівночі російські окупанти атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Усього здійснено вісім пусків з району мису Тарханкут (окупований Крим).

Частина ракет не досягла своїх цілей.

У командуванні повітряних Сил нагадують, що навіть 100-відсотковий результат уражень повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює ППО. Уламки зенітних ракет та уражених БпЛА обов’язково повертаються на землю.

За інформацією КМДА, у Святошинському районі столиці ймовірно, через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло.  Зафіксовано також падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога.

В Солом’янському районі пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано.