Новини

Невтішна статистика COVID-19

У Чернігові підвищуються показники захворюваності на COVID-19, у місті зафіксовано критичний приріст госпіталізованих – повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я ЧМР Ольга Малець на розширеній нараді в мерії сьогодні, 6 квітня. Загальна кількість хворих, які перебувають на кисневій підтримці, – це практично половина від усіх госпіталізованих. Половина ліжкового фонду, підключеного до кисню,  зайнята пацієнтами. Перебіг хвороби стає більш тяжким.

«Індикаторний показник за 14 днів у нас стрімко наближається до найвищого показника, який був станом на  4 грудня – 1551 випадків захворювання, а наразі у нас 1481. Навіть, якщо порівняти з попереднім тижнем, то приріст у нас майже 400 і прогнозувати ми можемо, що через тиждень буде перевищення  найвищого рівня захворюваності, який фіксувався у грудні місяці і відносні показники також будуть перевищені», – повідомляє Ольга Малець.

 «Я, як міський голова, підкреслюю, що моя позиція завжди була досить стриманою в будь-яких обмежувальних заходах у відношенні до ситуації, яка відбувалася в країні. Особливо до обмежувальних заходів на початку епідемії, коли у нас було 10 хворих і ми місяць не працювали. Я чітко розумію економічні і психологічні наслідки, які ми маємо. Дуже велика кількість людей на межі психологічного зриву, тому що лишаються вдома з дітьми без засобів до існування, без коштів. Тому що тисячі людей на сьогоднішній день відправлені фактично у відпустки без утримання, я це чітко розумію. Але разом з тим – якщо ми будемо обмежувати щось одне, але допускати скупчення в гіпермаркетах, в храмах під час богослужінь – ніякого сенсу з цих обмежувальних заходів не буде. Нам надзвичайно важливо зібратися всім і на декілька тижнів утриматися від контактів один з одним», – зазначає Владислав Атрошенко.