Новини

Неповнолітнього грабіжника покарали громадськими роботами

Згідно обвинувального вироку суду, 26.05.2019, близько 21 години, підліток, перебуваючи біля будинку № 30 по проспекту Перемоги у м. Чернігові, штовхнув потерпілу у спину, а, в подальшому, відкрито заволодів її сумкою з речами, серед яких були гроші у сумі 500 гривень, а також мобільний телефон марки «iPhone 6».

Про це повідомляє Чернігівська місцева прокуратура.

У судовому засіданні обвинувачений вину згідно пред’явленого обвинувачення визнав повністю. Також, його вина повністю була підтверджена наданими прокурором беззаперечними доказами.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 186 КК України, як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.

При призначенні грабіжнику покарання судом було враховано ставлення останнього до вчиненого злочину, позицію потерпілої, яка просила не позбавляти дитину волі, а також повне відшкодування заподіяної шкоди.

Відтак, вироком суду обвинуваченому призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України (нижче від найнижчої межі) у виді 100 годин громадських робіт.