Новини

Навушники: форм-фактор та інші характеристики ідеального вибору

Для багатьох користувачів смартфонів та планшетів навушники є обов’язковим аксесуаром, і їх доводиться носити при собі, щоб слухати улюблену музику, переглядати фільми та серіали, а також розмовляти зі своїми друзями та рідними. Вибір такої техніки величезний, і потрібно зробити правильний аналіз пропозицій, щоб в результаті відшукати оптимальні варіанти навушників під конкретні завдання.

Вирізняють як спортивні, так і повсякденні моделі, з мікрофоном і без нього, бездротові та дротові. Оцінюючи навушники ціна може стати ключовим фактором вибору. Тут все залежить від бренду, функціональних можливостей навушників та їх технічних характеристик. Зовнішній вигляд також має важливу роль, але не завжди він визначальний.

Конструкція навушників

Іншими словами – форм-фактор або поділ на види. Сьогодні виробники запропонують своїм покупцям такі варіації навушників:

  1.  Вакуумні. Вставляються у вушний канал, що гарантує ідеальний звук та захист від зовнішніх шумів. Якість звуку середня, а завдяки універсальній формі вони підходять практично під усі вуха;
  2. Накладні. До вуха прилягають, але всю вушну раковину не закривають. Різні варіанти кріплення допоможуть закріпити навушники на голові, вусі чи потилиці;
  3. Повнорозмірні. Конструкція схожа на накладні моделі, але амбушури значно більші. Гарантується відмінна якість шумоізоляції та звуку. Виділяють як бюджетні моделі, так і професійні для запису звуку чи геймерські;
  4. Кісткові. Особливість виконання в тому, щоб, крім звукового контенту, буде можливість слухати зовнішні звуки. Амбушюри розташовуються біля вушної раковини та лише частково її перекривають.

Що вибрати – особиста справа кожного користувача. Різні варіації мають різний функціонал та технічні параметри.

Акустичне оформлення

Незвичайне поняття в даному форматі, адже навушники можуть бути відкритими, закритими та напіввідкритими. Відкриті моделі не є цілісними, тому вони завжди буде погана шумоізоляція, але акустика відрізняється хорошим об’ємом, а звук загалом чистий.

Напіввідкриті моделі доповнюються амбушюрами великого розміру. Вони хоч і поглинають зовнішні звуки, та не всі. Закриті навушники відрізняються ідеальною шумоізоляцією завдяки відповідному корпусу. Низькі частоти виражені, а звук щільний, чіткий та без зайвих шумів. Також залишається вибрати варіант підключення – дротові чи бездротові моделі.