Новини

Наловив сітками 74 кг риби: на Чернігівщині зловили браконьєра

У Козелецькій громаді Чернігівського району правоохоронці виявили чоловіка, який сітками наловив рибу цінних видів. Збитки рибному господарству внаслідок дій зловмисника оцінюються у майже півмільйона гривень. 

Про це інформує поліція області.

Читайте також: У Чернігові патрульні зупинили водія мопеду «під кайфом»

Рейдова група у складі поліцейських сектору водної поліції Чернігівського райуправління поліції та інспекторів Київського рибоохоронного патруля спільно з прикордонниками 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого під час патрулювання на території Київського водосховища задокументували факт браконьєрських дій.

До місця події прибула слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (смт Козелець) Чернігівського райуправління поліції. В ході огляду поліцейські встановили, що 50-річний чоловік в період нерестової заборони та в протизаконний спосіб за допомогою шести сіток добував рибу.

Правоохоронці вилучили у зловмисника металевий човен, знаряддя лову та незаконно добуту рибу вагою понад 74 кілограми.

За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Таке правопорушення карається обмеженням на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.