Новини

На скільки зросте вартість шкільного харчування?

Сьогодні, 22 грудня, на позачерговому засіданні виконкому Чернігівської міської ради ухвалили рішення про підвищення вартості харчування у закладах освіти.  

«На сьогодні у закладах загальної середньої освіти вартість харчування становить 18 грн. 50 коп. Для пільгових категорій, якщо ми говоримо про початкову школу (1-4 класи), то за рахунок бюджету ми сплачуємо 8 грн., батьківська плата – 10грн. 50 коп. Пропонується проєктом рішення підняти вартість харчування до 23 грн. 50 коп., фактично збільшивши пропорційну складову бюджету і батьківської плати. Бюджет складатиме 10 гривень, батьківська плата – 13 грн. 50 коп. По дитячих садочках пропозиція підняти вартість харчування на 2 гривні залежно від вікової групи. Яслі – підняти вартість з 23 грн. до 25, дошкільна група – з 28 грн. до 30» – повідомляє начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Директорка КП “Шкільне” Антоніна Радченко зазначає, що хвилюватися батькам стосовно вартості на харчування не варто, адже підвищення цін відбувається вперше за 2 роки.  За цей період приблизно на 18% зросла вартість продуктів, а зарплата зросла у 4 рази.

«Попри хвилювання батьків щодо збільшення вартості за харчування, батьки можуть не хвилюватися щодо наповненості тарілки, адже націнка і пропорційність продуктів, які знаходяться на тарілці, у нас зберігаються» – запевнила  Антоніна Радченко.