Новини

На прикордонні Чернігівщини через ворожі обстріли згоріли 25 будівель (Відео)

 Вчора росіяни завдали ударів зі ствольної артилерії по населених пунктах Семенівської громади. Внаслідок обстрілів сталася масштабна пожежа – вогнем знищено 25 будівель (житлових будинків та господарських споруд) та 70 га настилу в лісі. Для допомоги громадянам негайно прибули Семенівські і Новгород-сіверські поліцейські та рятувальники ДСНС. Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: Понад 30 вибухів за добу: під ударами окупантів 11 прикордонних сіл на Чернігівщині

Діяти треба було негайно: спільно з рятувальниками та місцевими лісниками ми одразу приступили до гасіння пожежі, – розповідає начальник сектору поліцейської діяльності № 1 Володимир Єрмоленко.

Завдяки злагодженим діям поліцейських та рятувальників вдалося локалізувати пожежу та запобігти перекиданню вогню на інші будинки мирних мешканців села. Остаточно пожежі загасили вже на ранок 28 серпня.

– Разом з колегами ми здійснили подворові обходи в селі, аби запропонувати місцевим мешканцям свою допомогу. Переконалися, що внаслідок обстрілів та пожежі люди не постраждали та закликали евакуюватися з обстрілюваного прикордоння до безпечніших населених пунктів, – говорить Володимир Єрмоленко.

Правоохоронці зафіксували наслідки ворожої атаки та зібрали докази чергового воєнного злочину окупантів. За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Як приборкували пожежу поліція показала у відео. Дивіться докладно.