Новини

На Київській трасі патрульні спіймали п’яного водія

Вчора, близько 23-ї години, на автодорозі М-01 екіпаж патрульної поліції зупинив за порушення правил дорожнього руху автомобіль Honda Concerto. Як з’ясувалося, за кермом перебував 50-річний киянин, повідомляють у патрульній поліції Чернігівщини.

Під час перевірки відомостей про водія виявилося, що інформація, зазначена у посвідченні на право керування транспортним засобом, яке надав кермувальник, у єдиній інформаційній базі Національної поліції не значиться. У інспекторів виникли підозри, що документ підроблений.

В результаті більш ґрунтовної перевірки з’ясувалося, що громадянин позбавлений права керування за неодноразову їзду в стані алкогольного сп’яніння. Рішення суду набрало законної сили ще у 2017 році, а термін заборони сідати за кермо становить 10 років.

Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти тест за допомогою приладу “Drager”. Результат виявився позитивним — 1,73 проміле алкоголю.
Інспектори викликали на місце слідчо-оперативну групу. Також склали на громадянина кілька адмінматеріалів, а саме: протокол за ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) КУпАП.
Автомобіль доправлений на арештмайданчик.