Новини

На Чернігівщині затримали групу наркодилерів і вилучили наркотиків на 15 мільйонів гривень

Поліцейські на в’їзді у столицю зупинили автомобіль, у якому двоє чоловіків перевозили наркотики. Згодом у Чернігівській області виявили схованку з метадоном та на місці затримали трьох чоловіків, які саме її розкопували. Загалом під час спецоперації правоохоронці вилучили близько 25 кг мефедрону.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Було встановлено, що 34-річний водій та 18-річний пасажир везли наркотики до іншої області з метою подальшого збуту. У салоні автомобіля поліцейські виявили 20 півкілограмових пакунків із мефедроном. Вартість вилученої партії наркотиків, за цінами «чорного» ринку, становить близько 7 мільйонів гривень.

Також у зловмисників вилучили пістолет з гумовими кулями, 40 набої, ніж, гроші в національній та іноземній валюті, а також «чорнові» записи.

За наявною інформацією, частину забороненого вантажу зловмисники напередодні забрали у схованці, облаштованій в лісосмузі поблизу Чернігова. Чернігівські поліцейські встановили місцезнаходження наркосхованки та виявили там трьох чоловіків, які саме її розкопували. Це – мешканці Чернігова, 51, 47 та 18 років, двоє з яких уже раніше судимі за розбійний напад та вимагання.

У тайнику та автівці зловмисників поліцейські вилучили близько 15 кілограмів мефедрону, мобільні телефони, лопати, ваги та інші речі, які свідчать про їхню злочинну діяльність.

П’ятьох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Двом чоловікам уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Слідчі розслідують кримінальне провадження ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тривають заходи з викриття усіх спільників затриманих, а також встановлюється джерело та канал постачання наркозасобів.

Досудове розслідування триває.