Новини

На Чернігівщині викрили фальсифікаторів горілки: вилучили сурогату на 150 тисяч гривень

На Чернігівщині викрили групу осіб, які виготовляли та збували алкогольний фальсифікат. Слідчі ГУ Нацполіції області спільно з оперативниками сектору кримінальної поліції Новгород-Сіверського районного відділу поліції та управління карного розшуку ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури провели низку санкціонованих обшуків у зловмисників. Вилучено готовий фальсифікат і сировину на понад 150 тисяч гривень. 

 Як повідомили у поліції Чернігівської області, слідчі дії відбулися у рамках досудового розслідування провадження, відкритого за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає відповідальність, серед іншого, за операції з підробленими марками акцизного податку. 

 Поліцейські встановили, що троє мешканців міста Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівщини в кустарних умовах систематично виготовляли та збували водно-спиртову суміш. Зловмисники маскували сурогат під горілку низки відомих брендів. На пляшки клеїли фальшиві марки акцизного податку. Продаж фальсифікату здійснювали за місцем мешкання, або ж доставляли товар клієнтам за допомогою мікроавтобуса, яким володіє один зі спільників. 

 У ході санкціонованих обшуків вдома та у господарчих приміщеннях у всіх трьох фігурантів поліцейські виявили та вилучили:  – понад тисячу пляшок підробленої горілки,

– близько 2 тонн спирту та водно-спиртової суміші, підготовленої до фасування,

– дві сотні фальшивих акцизних марок,

– значну кількість порожньої скляної тари з етикетками відомих алкогольних брендів,

– обладнання для кустарного виробництва горілчаної продукції,

– близько двохсот пачок цигарок різних найменувань без марок акцизного податку.

 Сумарна вартість вилученого попередньо оцінюється у понад 150 тисяч гривень.

Наразі слідчі поліції готують фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

 За виготовлення, придбання або інші незаконні операції з підробленими марками акцизного податку українське законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.