Новини

На Чернігівщині тимчасово закривають пункт пропуску «Грем’яч»

З 0.00 годин 7 квітня 2020 року на ділянці Чернігівського прикордонного загону тимчасово припиняється пропуск громадян та транспортних засобів у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Грем’яч».

Про це повідомляє Чернігівський прикордонний загін.

 Раніше через введення карантину на території України  були закриті пункти пропуску «Миколаївка», «Деревини», «Ільмівка», «Добрянка», «Кам’янка».

Продовжують здійснювати пропуск громадян та транспортних засобів міжнародні пункти пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка», «Нові Яриловичі» та «Славутич», в яких тимчасово припинено тільки пішохідне сполучення.  

Нагадуємо про те, що тимчасово заборонено в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства. Винятки стосуються осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів.

Окрім цього, з 17 березня тимчасово припинені регулярні міжнародні пасажирські перевезення через усі пункти пропуску (контролю) через державний кордон України.

У прикордонному загоні повідомляють, що громадяни України можуть в будь-який час повернутися в Україну через діючі пункти пропуску з використанням легкового автомобільного транспорту. 

При цьому слід пам’ятати, що постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255 встановлено, що особи, які здійснюють перетин державного кордону (крім осіб, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою) підлягають обов’язковій госпіталізації до обсерваторів (ізоляторів) терміном 14 діб.

Обмеження на кордоні України будуть діяти до 24 квітня 2020 року, якщо через ситуацію із поширенням захворюваності на пандемічний вірус не буде прийняте інше рішення.