Новини

На Чернігівщині СБУ блокувала канал контрабанди вибухових речовин

На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України викрили і блокували канал контрабанди вибухових речовин та нелегального переправлення осіб через державний кордон України до Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Чернігівській області.

За попередніми даними досудового розслідування до організації каналу причетні четверо мешканців прикордоння. «Замовлення» вони отримували через зв’язки у кримінальних колах.

Незаконне переправлення іноземців та переміщення вибухових речовини через державний кордон зловмисники здійснювали особисто в обхід встановлених пунктів пропуску.

Під час проведення низки обшуків у місцях проживання фігурантів вилучено 8 одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї та набої до неї.

Вилучена зброя направлена для проведення експертизи.

В межах кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 201 (контрабанда) та ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру у скоєнні злочинів. Тривають подальші слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття злочинної діяльності проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.