Новини

На Чернігівщині розпочали розбір завалів 310-метрового мосту через Десну

Дорожники та мостобудівники працюють 24/7, аби відновити транспортне сполучення між населеними пунктами Чернігівщини. Головна причина розірваного транспортного зв’язку — зруйновані штучні споруди. В області їх 25.

Про це повідомляє пресслужба Служби автомобільних доріг Чернігівської області.

Читайте також: На території Єлецького монастиря в Чернігові трапилася пожежа

Один з таких — 310-метровий міст через Десну біля Сосниці на дорозі Т-25-21 Сосниця — Шаповалівка — /М-02/. Досі почати роботи було неможливо через паводок на річці Десна. Навіть під’їхати на авто певний час було неможливо, люди діставалися лише човном.

Нарешті рівень води знизився і вдалося зробити детальний огляд мосту.

Окреслили можливі варіанти з відновлення транспортного сполучення та відбудови мосту у майбутньому.

Нині дорожники розпочинають прибирати залишків конструкцій. Отриманий будівельний матеріал буде використано для відновлення дорожніх об’єктів в області.

У Службі автодоріг зазначають, розбір завалів ще одного великого мосту через Десну вже провели. Це переправа біля Шестовиці на дорозі М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі. Підрядник демонтував залізобетонні конструкції прогонової будови та опорних частин підірваного мосту. Гідромолотами дефрагментував та подрібнив великі брили бетону. Ця сировина зараз використовується на дорожніх об’єктах в області для спорудження будівельних майданчиків та тимчасових підходів до них.