Новини

На Чернігівщині провели в останню путь трьох полеглих Героїв

На  Чернігівщині 25 травня попрощалися з трьома полеглими воїнами.  Андрій Красільник, Тарас Білик та Валерій Позняк віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Старший сержант Андрій Красільник народився 8 січня 1974 року у Чернігові. Навчався у Чернігівській школі №28, а 9-10 клас закінчував у школі №12. Був одним з кращих спортсменів і неодноразово захищав честь школи на спортивних змаганнях.

Після закінчення школи навчався у Чернігівському професійно-технічному училищі №15. Далі вступив до Чернігівського педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка на факультет фізичного виховання, де продовжувалась його спортивна діяльність. Був рекордсменом області з бігу та кандидатом в майстри спорту з легкої атлетики. З часом став підприємцем.

У квітні 2022 року долучився до лав ЗСУ. Боронив Україну на посаді командира бойової машини — командира механізованого відділення. За час служби був відзначений нагрудним знаком “Золотий Хрест”. Загинув 13 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Встановили особу воїна за результатами ДНК-експертизи. Попрощалися з Андрієм Красільником у Чернігові, поховали на кладовищі Яцево.

Солдат Тарас Білик народився 15 червня 1980 року в селі Садове Чернігівської області. У 2023 році долучився до оборони України.

Служив на посаді номера обслуги кулеметного відділення взводу вогневої підтримки. Загинув 16 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали Тараса Білика у рідному селі.

Солдат Валерій Позняк народився 24 квітня 1970 року у Чернігові. Дитинство та життя провів у селі Перебудова. Після закінчення школи навчався у місті Ніжині на механізатора.

Згодом проходив строкову військову службу, а після — працював за фахом у колгоспі. Опанував професію слюсаря та працював за здобутим фахом у газовому господарстві.

У 2023 році долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини на посаді стрільця-санітара.

Під час виконання бойового завдання на Донеччині 5 травня 2024 року отримав важкі поранення, внаслідок яких загинув.

Попрощалися з Валерієм Познякому Ніжині, поховали у селі Перебудова.