Новини

На Чернігівщині простилися з двома полеглими Захисниками

Чернігівщина втратила ще двох Героїв. 25 вересня у Чернігові та Бобровиці провели в останню путь молодших сержантів Вадима Кобзаря та Тимофія Овчінка.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Вадим Кобзар народився 15 квітня 1995 року в місті Біляївка Одеської області. Закінчив місцеву школу №1, далі навчався в Одеському професійному ліцеї морського транспорту. З часом переїхав до Чернігова, працював продавцем-менеджером. У липні 2022 року долучився до лав Збройних Сил України. Боронив Харківщину, Луганщину та Донеччину. Загинув 29 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Торік тіло воїна кремували, а сьогодні поховали на кладовищі Чернігова.
Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Тимофій Овчінко народився 28 лютого 1977 року в Бобровиці. Навчався в середній загальноосвітній школі в селі Марківці, а також у Бобровицькій середній школі №1. Потім навчався в Академії внутрішніх справ, після чого працював у Бобровицькому РВ УМВС в Чернігівської області. З часом почав працювати на різних посадах в народному господарстві, на будівництві, волонтерив. У 2022 році, в умовах повномасштабного російського вторгнення, став на захист України. Останнім часом боронив східний напрямок. Загинув 17 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися та поховали у Бобровиці.