Новини

На Чернігівщині повністю відновили 38 медзакладів, пошкоджених окупантами

Від початку повномасштабної війни на Чернігівщині повністю відновлено 38 об’єктів медзакладів, ще 19 – відновлені частково. Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.  

В Україні вже вдалося повністю відновити 522 обʼєкти медзакладів та ще 361 відновлено частково.  Найбільше відновлено обʼєктів у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Насамперед йдеться про медзаклади на звільнених територіях від  окупації, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, зокрема, вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Читайте також: рф ударила по «Охматдиту» ракетою Х-101 – СБУ

За понад 28 місяців війни російські снаряди та ракети зруйнували вщент 214 обʼєктів медзакладів, які відновленню не підлягають. Ще 1630 обʼєктів медзакладів пошкодили. 

Зокрема, на Чернігівщині було пошкоджено 68 об’єктів медзакладів та ще 8 — зруйновані повністю та відновленню не підлягають.

Найбільше зруйнованих обʼєктів медзакладів на Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Зараз отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.