Новини

На Чернігівщині поліція притягнула до відповідальності батьків малолітніх дітей, які жорстоко поводилися з собакою

В ході моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили оприлюднений в публічному доступі відеозапис знущання дітей над собакою. Особи малолітніх правопорушників встановлено, на їхніх батьків чекає адміністративна відповідальність.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Читайте також: На Чернігівщині чоловік заради помсти підпалив автівку односельця

Поліцейські ювенальної превенції встановили особи трьох дітей, причетних до жорстокого поводження з твариною — як тих, що безпосередньо знущаються, так і оператора провокативного відео, який своїми діями заохочував правопорушників.

Оскільки всі троє є малолітніми, тобто не досягли віку особистої відповідальності за свої протиправні дії, ювенальні поліцейські провели профілактичну роботу з їхніми батьками. На цих дорослих складено адміністративні протоколи за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з нею, за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей передбачено штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

Також ювенальні поліцейські з’ясовують, як малолітні правопорушники отримали доступ до електронного пристрою для паління, зафіксованого на відео. Результати перевірки також призведуть до відповідних правових наслідків.