Новини

На Чернігівщині – надзвичайна пожежна небезпека: заборонено відвідувати ліси та розкладати вогнища

На Чернігівщині зберігається надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Рятувальники закликають з особливою відповідальністю поставитись до правил пожежної безпеки у цей час. Навіть найменший недопалок може призвести до масштабного загоряння в лісах.

Надзвичайники Чернігівщини нагадують, що на час воєнного стану діє заборона відвідувати лісові масиви й заїжджати до них на транспортних засобах.

Читайте також: Росіяни вдарили по прикордонню Чернігівщини з мінометів та FPV-дронів: пошкоджено житловий будинок

Крім того, жителів області просять не розкладати вогнище для пікніка навіть на власному обісті, на необлаштованих для цього ділянках і в жодному разі не спалювати суху траву та сміття. Така необачність може спровокувати значну пожежу, яку рятувальники будуть ліквідовувати годинами.

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, 13 липня по області очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура по області вночі 18-23º, вдень 31-36º тепла. У Чернігові -температура вночі 20-22º, вдень 34-36º тепла.

14-15 липня прогнозують мінливу хмарність, без опадів, лише вдень 15 липня місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 19-24º, вдень 32-37º тепла.

 16-17 липня – без опадів. Температура вночі 18-23º, вдень 29-34º тепла.