Новини

На Чернігівщині арештували 51 цистерну білоруського дизпалива

На Чернігівщині арештували 51 цистерну із майже 3 тисячами тонн білоруського дизельного палива. Продукція начебто призначалась нафтокомпаніям, які входять до сфери впливу Медведчука. Про це  повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Цистерни є власністю республіки білорусь і перетнули кордон з Україною 23 лютого. Після вторгнення вони фактично забезпечували логістику окупаційно-російських військ, що наступали у напрямку Чернігів-Суми.

Читайте також: Держприкордонслужба через обстріли запроваджує додаткові обмеження у Чернігівській та Сумській областях

Після звільнення Чернігівщини від російських загарбників, слідчі ДБР ініціювали клопотання до Печерського районного суду про арешт виявленого майна. Наразі ДБР вживаються заходи з передачі вилученого Агентству з розшуку та менеджменту активів, а надалі – Збройним силам України.

«Деякі з цистерн після вдалих бойових дій ЗСУ дещо пошкоджені, але після висновків експертизи та ремонту теж підуть на потреби держави», – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 437 КК України – планування, підготовка або розв’язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, що спрямована на вчинення таких дій.

Досудове розслідування триває.