Новини

Мистецтво японської кухні: як створюються ідеальні суші

Що ви оберете для святкового столу або романтичної вечері? Впевнені, що 70% читачів зупиняться на суші! І це не дивно. Смачно, корисно, ситно. А доставка ролів і суші в Чернігові від компанії Ikura виключає необхідність їх готувати самотужки. Але чому 70% людей обирають саме страви японської кухні? 

Суші заволоділи серцями гурманів з усього світу. А приготування цих страв – ціле мистецтво, яке переходить з покоління в покоління і залишається незмінним століттями. Саме в цей процес ми пропонуємо вам сьогодні зануритися.

Основною стравою японської кухні є рис. Для приготування ролів потрібен особливий сорт – сумеші. Він відрізняється великим вмістом клейковини, завдяки чому з нього зручно формувати ідеальні рівні шматочки. Ще один важливий нюанс – рисовий оцет. Його обов’язково додають в процесі приготування рису.

Найсмачніша частина – риба. В Японії традиційно використовується сире філе. І головне правило: тільки морська риба підходить для приготування суші. Найпопулярніші види:

  • тунець. Це “король океану” і багате джерело корисних мікроелементів. Він використовується в різних стравах японської кухні і багато з них просто неможливо приготувати без тунця;
  • лосось. Цей вид використовується в традиційних рецептах і сучасних інтерпретаціях. Ніжне філе прекрасно поєднується з рисом, овочами, вершковим сиром. Більше 10 видів рецептів готуються саме з лососем.

Крім цих поширених варіантів є й інші. В меню часто представлені суші з вугром, окунем, фореллю. Ви також можете насолодитися начинкою з ніжних смачних морепродуктів, серед яких креветки, мідії, восьминоги, м’ясо крабів і морський гребінець. Тому суші можуть задовольнити різноманітні смаки і уподобання.

І третій компонент – водорості норі. У них загортаються суші і роли. Тонкі листи дарують легкий хрускіт. Тому страви з ними треба їсти одразу, не відкладаючи на завтра. А ще в водоростях багато корисних для вашого організму речовин.

Крім трьох основних, є три додаткових компонента ідеального смаку:

  1. Васабі. Це японська гірчиця, яка традиційно подається з суші і ролами. Вона надає стравам пікантності.
  2. Соєвий соус. За допомогою цієї приправи смак страви максимально розкривається, при цьому залишається ніжним і багатогранним. Порада: не варто занурювати весь шматочок в піалу з соєвим соусом. Досить кілька крапель! Помістіть шматочок в соус на 1/3 і формула ідеального смаку готова!
  3. Маринований імбир. Цей продукт використовується для очищення смакових рецепторів, щоб кожен шматочок розкривався, як перший. Це особливо важливо, якщо ви замовляєте сет або кілька різних ролів. Скибочка маринованого імбиру дозволить відчути смак кожного!