Відео дня

Мирна хода в памʼять про ліквідаторів та полонених нацгвардійців-захисників ЧАЕС

Featured Video Play Icon

У Чернігові рідні нацгвардійців – захисників Чорнобильської АЕС, які вже третій рік у полоні, пройшли мовчазною ходою центром міста і вшанували пам’ять ліквідаторів аварії 1986-го.

А також нагадали, що в історії ЧАЕС дві трагічні дати: день вибуху реактора та коли російські війська окупували станцію.

Чорнобиль це велике горе не тільки для України, але ж і для всього світу, це велика трагедія, яка понесла багато жертв 22-му році 24 лютого теж сталася трагедія на Чорнобильській станції. Наші діти, наші рідні, наші чоловіки, батьки, сини вони також не допустили цієї трагедії. Вони ціною власної свободи вони захистили Європу і пів нашого світу, – каже Оксана Гончаренко, мати полоненого нацгвардійця.

На сьогодні у ворожому полоні перебувають ще 103 нацгвардійця, а процес обміну фактично призупинений

Зв’язку з ними немає, бодай якусь інформацію можна отримати лише від звільнених побратимів

Хто з ним там сидів то вони нам дзвонили казали що дуже сумує за нами скучає все добре він тримається там хлопці з ним підтримують один одного чекаємо його дуже сильно хочемо щоб він по він повернувся, – говорить Вікторія, донька полоненого нацгвардійця.

Начебто погоджують обмін потім він зривається, їздимо чекаємо боремося і Далі будемо виходити будемо боротися за свободу за життя наших хлопців в першу чергу це життя наших рідних нічого немає ціннішого і важнішого чим життя, – розповідають мітингувальники.

Паралельно на Красній площі спільно з сім’ями і ветеранами Азову відбулася ще одна мирна демонстрація на підтримку полонених захисників .

Рідні та близькі військовополонених майже щовихідних виходять на акції, щоб бути почутими і прискорити повернення своїх героїв додому.