Новини

Місцеві бюджети Чернігівщини отримали 731 мільйон гривень

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2024 року надійшло 731 млн грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 88 млн грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

Читайте також: Додому вдалося повернути ще 11 українських дітей

Найбільшу частку у загальній сумі займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 432 млн гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 190 млн грн.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 63 млн грн.

Акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та акцизного податку на пальне надійшло 34,3 млн грн.

Решта податків і зборів у загальній сумі становить 3,5 %: податку на прибуток сплачено 2,1 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 6,2 млн грн, екологічного податку – 0,5 млн гривень. 

Майже третину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери сільського господарства- 217 млн грн. Також значні суми сплатили підприємства державного управління, освіти та охорони здоров’я  – 108 млн грн, промислові підприємства – 101 млн грн. Від громадян надійшло 153 млн грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи.

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 65 млн грн, транспорту – на 18 млн грн, лісового господарства – на 8 млн грн, будівництва – на 7,6 млн грн.