Новини

Медзаклади Чернігівщини отримали автомобілі для патронажних медсестер

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерство охорони здоров’я України передали 40 автомобілів до медичних закладів первинної ланки меддопомоги у дев’яти українських областях для покращення надання допомоги дітям від народження до трьох років у межах програми домашніх візитів «Турбота з народження вдома».  Про це інформує пресслужба МОЗ України.  

Читайте також: Воїна з Чернігівщини нагородили “Золотим Хрестом”

Нові авто доставлятимуть патронажних медсестер, які відвідують сім’ї з дітьми віком до трьох років, навіть у віддалених громадах України, зокрема наближених до лінії фронту, а також у місцях перебування ВПО у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Чернігівській, Київській областях та місті Києві.  

“Попри виклики війни здоров’я дітей та їх добробут є одним з ключових пріоритетів для МОЗ. Ми робимо все можливе, аби кожна сім’я мала змогу отримати необхідну медичну допомогу. 40 автомобілів, переданих сьогодні ЮНІСЕФ, дозволять патронажним медсестрам у девʼяти областях бути ще більш мобільними, а отже послуга домашніх візитів до родин з дітьми стане ще ближчою”, – зазначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.  

Під час відвідин удома патронажна сестра може проконсультувати сім’ю та надати підтримку щодо: раннього розвитку дитини та можливих ризиків вад розвитку, грудного вигодовування, імунізації та профілактики інфекційних захворювань тощо.